Palvelut

Hoitokoti

Niinikoti toimii vuonna 1976 rakennetussa yksikerroksisessa rakennuksessa, jossa rakennuspinta-alaa on 690 m2 ja asuinpinta-alaa 590 m2. Rakennus on toiminut kouluna vuoteen 2006 saakka, jonka jälkeen se on remontoitu täysin hoitokotikäyttöön. Koko rakennuksen kattava ilmastointiremontti on toteutettu kesällä 2018. Rakennus ja pihapiiri ovat esteettömät mahdollistaen hyvin liikuntarajoitteisten liikkumisen. Pihapiirissä on grillikatos, jossa on mukava istua puita poltellen.

Niinikodissa on 11 asuinhuonetta, joista yksi on kahden hengen soveltuen esim. pariskunnalle. Yhteiset tilat käsittävät kaksi eri oleskelutilaa, askartelutilan, pyykinkäsittelytilat ja saunan pesuhuoneineen. Käytössämme on tilava keittiö, joka mahdollistaa hyvin myös asukkaiden keittiö vuorossa työskentelyn. Henkilöstöömme kuuluu emäntä, joka vastaa ruokahuollosta ja varmistaa oman keittiön tuottamat ravinteikkaat ateriat.

Rakennuksessa on lisäksi asunto tuki-/palveluasumiseen. Asunnossa on tupakeittiö, sauna- ja wc-tilat. Asunnon sijainti mahdollistaa henkilöstön saatavuuden tarvittaessa läpi vuorokauden.

Henkilöstö
Niinikodilla työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksen saanut henkilöstö, joilla on kehitysvammaisuuteen suuntautuneet opinnot. Kahdella ohjaajista on lisäksi kehitysvammaisten erityisammattitutkinto. Vastaavalla ohjaajalla on sosionomi/yamk koulutus. Vakituista henkilöstöä on yhteensä 8 ja tarvittaessa käytettävissä on sijaisresurssia.

Ympäristö ja aktiviteetit
Niinivesi-järvi on noin 100 metrin päässä, joka antaa mahdollisuuden kalastukseen ja uimiseen.

Niinikodilla on vene moottoreineen, jolla pääsee helposti viemään katiskat ja verkot veteen ja kokemaan ne. Pihapiirissä on kasvi-, mansikka- ja perunamaa, joita yhteistyöllä hoidamme. Kasvihuoneessa kasvatetaan omiin tarpeisiin yrtit, tomaatit ja kurkut. Talvisin hiihdämme vieressä kulkevaa latuverkostoa ja luisteluunkin on mahdollisuus, ken sen taidon omaa. Kotieläiminämme on Kulta niminen kissa ja kesäkanat.

Niinikodilla järjestetään Sisä-Savon kansalaisopiston puitteissa viikoittain musiikki- ja askartelukurssit. Niinikodin omalla autolla liikumme paljon käyden oman ja lähikuntien tapahtumissa ja retkillä.

kanala.jpg