top of page
Palvelut

Niinikoti

Niinikodissa tarjotaan kehitysvammaisten ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Niinikoti toimii Niinivedellä vuonna 1976 rakennetussa ja 2006 hoitokäyttöön remontoidussa vanhassa koulussa. Rakennus ja pihapiiri ovat esteettömät mahdollistaen hyvin liikuntarajoitteisten liikkumisen. Pihapiirissä on grillikatos, jossa on mukava istua puita poltellen.

 

Niinikodissa on 11 asuinhuonetta, joista yksi on kahden hengen soveltuen esim. pariskunnalle. Yhteiset tilat käsittävät kaksi eri oleskelutilaa, askartelutilan, kodinhoitohuoneen ja saunan pesuhuoneineen. Käytössämme on tilava keittiö, joka mahdollistaa hyvin myös asukkaiden keittiö vuorossa työskentelyn. Emäntä vastaa ruokahuollosta ja valmistaa omassa keittiössämme ravinteikkaat ateriat. Niinikodilla työskentelee vuorossaan työpari ja yössä yöhoitaja.

 

Rakennuksessa on lisäksi asunto tuki-/palveluasumiseen. Asunnossa on tupakeittiö, sauna- ja wc-tilat. Asunnon sijainti mahdollistaa henkilöstön saatavuuden tarvittaessa läpi vuorokauden.

Viherkumpu

Viherkummussa tarjotaan kehitysvammaisten palveluasumista Vesannon keskustassa. Viherkummussa on 5 yhden hengen asuntoa ja yksi kaksio, yhteiset oleskelutilat, keittiö, sauna ja pukuhuone.

 

Asukkaat osallistuvat arkisin päivätoimintaan sekä huolehtivat omat kotiaskareensa, mm. siivoukset ja aterioiden valmistuksen ohjattuina. Viherkummussa työskentelee vuorossaan yksi ohjaaja. Yöhoito on järjestetty yhteistyössä Vesannon kunnan kotihoidon kanssa.

Henkilöstö
Niinikodilla työskentelee monipuolisen sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksen saanut henkilöstö. Kahdella ohjaajista on lisäksi kehitysvamma-alan erityisammattitutkinto. Vastaavalla ohjaajalla on sairaanhoitajan koulutus. Vakituista henkilöstöä on yhteensä 13 ja tarvittaessa käytettävissä on sijaisresurssia. Tärkeänä osana yhteisöömme kuuluu Kulta-kissa. Niinikoti Oy on sitoutunut tukityöllistämiseen ja oppisopimuskoulutuksiin.

bottom of page